Zöld teák Tea, Teák, Zöld tea, Fekete tea, Ízesített tea, Oolong tea, Rooibos tea, Mate tea, Fehér tea, Gyümölcsteák - HTD Media Group kft.
 

Zöld teák

Zöld teaZöld tea

A zöld tea a szó szigorú értelmében vett tea, mely a Camellia sinensis nevu növénybol készül, minimális oxidációval. Nem sokkal a szüret után gozöléssel, vagy melegítéssel lebontják a tealevelekben található polifenol-oxidáz enzimet, így az erjedési folyamatok leállnak. Ezután a leveleket formázzák (például összesodorják), majd kiszárítják és a minoségtol függoen válogatják. A legmagasabb kategóriájú teák feldolgozását kézzel végzik.Alapvetoen Ázsiában népszeru ital, de napjainkban, köszönhetoen többek között kedvezo élettani hatásainak, egyre kedveltebb nyugaton is, ahol korábban a fekete teát részesítették elonyben.

 

 Hatóanyagai

A zöld tea tartalmaz többek között: polifenolokat, ásványi anyagokat (alumínium és réz), vitaminokat (C, B2, D, K), illóanyagokat, koffeint (amit korábban teinnek hívtak), és kis mennyiségben teobromint és teofillint.

 

 Élettani hatásai

A zöld teának sokféle kedvezo élettani hatást tulajdonítanak. Ezek némelyike már tudományosan is bizonyított, más hatásokat hosszú múltra visszatekinto tapasztalati tények igazolják:

- az immunrendszer erosítése

- fogszuvasodás, fogínybetegségek elleni védekezés

- rákmegelozo hatás

- szív és érrendszeri betegségek megelozéseteáskanna teaültetvénnyel

Ezen felül fontos tény, hogy fogyasztásának nincs ismert kedvezotlen hatása.

 
 
Elkészítése: egy teáskanálnyi (3 g) teafuhöz öntsön 2-2,5 dl 65-70 C°-ra visszíhutött vizet, majd áztassa a leveleket 1-3 percig.
A zöld tea leveleit másodszor is le lehet forrázni, ilyenkor már 5-8 percig is ázhat a levél.
Kosár tartalma: 0 Termék 0,00 €
 
 
 
 
Az Ön kosara még üres.

Húzza ide a terméket, vagy használja a [Kosárba tesz] gombot kosara megtöltéséhez!