SKU 719124
Tömeg 1000,00 gramm
Elérhetőség

HEGYI TEA - sármányvirág levelek

A hegyi tea (sármányvirág) a teljes Fölközi-tenger körül elterjedt és különösen kedvelt ital. Illóolajokban gazdag és élénkítő hatású. Íz: gyümölcsös-fanyar, földes-fűszeres
21 610 Ft
Tartalom: 1000 g (2 161 Ft / 100 g)
Szállítási idő: 7-10 munkanap
: x 1000 gramm Kosárba

A hegyi tea (sármányvirág) a teljes Fölközi-tenger körül elterjedt és különösen kedvelt ital. Illóolajokban gazdag és élénkítő hatású. Íz: gyümölcsös-fanyar, földes-fűszeres

A sármányvirág (Sideritis) az árvacsalánfélék (Lamiaceae) családjához tartozó növénynemzetség.

Egy faja, a parlagi sármányvirág, vagy egyszerűen csak sármányvirág (Sideritis montana) elsősorban gyógyító tulajdonságairól nevezetes. Mediterrán területen bőséggel terem, a Balkán-félszigeten, az Ibériai-félszigeten és Makaroneziában, de Közép-Európában és Ázsia mérsékelt éghajlatú részén is megtalálható.

Gyógynövényként

A sármányvirág segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert, megelőzi a megfázást és az influenzát. Vírus, gomba és baktérium ellen is hatásos, fájdalomra és enyhe szorongásra is használható. Természettudósok szívesen ajánlják a hegyi teát, amit csodaszernek tartanak. Megfigyelések szerint közel van az igazsághoz. Modern vizsgálatok kimutatták, hogy a tea fogyasztásával megelőzhető a csontritkulás és antioxidáns hatása miatt a rák. A növényt tudományos kutatások is igazolják: diterpéneket, flavonoidokat és esszenciális olajokat tartalmaz. A Sideritist a zsályával és az ánizs magjával hasonlították össze, a növények flavonoidtartalma miatt. A legtöbb kutatást Hollandiában, Görögországban, Macedóniában, Albániában és hazánkban is végeztek 1998. májusban a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerészeti szakán, Budapesten.

Felhasználása
Nagyon népszerű Görögországban, Albániában és Macedóniában, gyógy- és élvezeti teaként egyaránt fogyasztják aromás íze miatt. A tea elkészítése: forralt vízzel leönteni a szárított szárat, levelet és virágot, 15-20 percig ázni hagyni, majd mézzel és citrommal ízesíthető.

Forrás: wikipédia

Áztatási idő 10-15 perc

Termék címkék